Nos

Nos

Kabinet: ‘Het gaat helemaal mis, maar het komt allemaal goed’

Het stopzetten van de levering van aardgas aan Nederland door Gazprom heeft direct tot alarmerende berichten geleid over de gevolgen in Nederland. De minister voor Klimaat en Energie Rob Jetten verklaart: “Het ontspoort totaal, maar er is geen reden tot zorg.”

De boycot van het Russische gas heeft tot een acute stijging geleid van de gasprijs. “De huidige toestand heeft geen directe gevolgen,” zegt premier Mark Rutte, “de prijsstijging van gas gaat de inflatie verder opdrijven, maar er is financieel helemaal niets van de boycot te merken.”

Nederland is voorlopig niet van plan om Groningen nog verder te belasten en wil ook de kolencentrales gesloten houden. Daarnaast is het niet mogelijk om veel sneller op groene stroom over te schakelen en willen we de lagere inkomens niet nog verder op kosten jagen. Jetten: ‘De situatie is niet op te lossen, maar ook geen probleem.’

“Er is geen vuiltje aan de lucht,” bezweren de twee bewindvoerders nogmaals. “Ook al loopt het faliekant in de soep.” Op die manier tackelt het kabinet de non-issues rondom de gasimport precies zoals andere niet-bestaande problemen.

Om het laatste restje paniek dat bij de bezorgde burger of de kritische media leeft weg te nemen, benadrukt Jetten nogmaals dat er alarmerende ontwikkelen zijn waar we ons absoluut niet om hoeven te bekommeren. De minister hamert erop dat iedere zorg onterecht is: “Het loopt volledig uit de hand, maar het komt goed.”

Rutte herhaalt dat de gevolgen van het huidige beleid niet te overzien zijn maar dat er geen consequenties zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vroeger dacht men dat er een koepel over de aarde hing met kleine gaatjes waar het licht uit de Hemel doorheen scheen. Kolere! Wat zou Die een rekening bij Essent gehad hebben ondanks het nachttarief. Nu zien we pas hoe we van God los zijn. In het jaar nul werd de geldteller de tempel uit geslagen en door de achterdeur kwam ie weer binnen. Hij komt altijd door de achterdeur. Omdat hij daar het minste opvalt. De zichzelf tot nieuwe religie verheven vrijemarktkoopman.
Kom op, incontinente politiek! In plaats van compensaties, waar blijven de sancties!? Toegegeven: Het zijn machtige organisaties, maar daar zitten gewone mensen achter. Die kun je gewoon in hun kraag grijpen, of, nog veel leuker, bij hun balletjes. Al wat je nodig hebt is een draagvlak, een paar platte stenen en een paar dames met breiwerk en misschien, gewoon uit mededogen, wat van die zakkenwassers. Hoe moeilijk kan het nou helemaal zijn!?

Reageer