Shutterstock/SB Arts Media

Shutterstock/SB Arts Media

Klagende man die alles klote vindt gediagnosticeerd met ‘Nederlands’

Hoewel de signalen duidelijk waren, hoopte Gerard dat hij het mis had. Deze week kwam de diagnose als een klap binnen: hij is positief getest op de Nederlandse nationaliteit.

“Ik had online gelezen over de symptomen die erbij passen, maar ik wilde niet ongerust zijn. Mensen lachten me uit en zeiden: ‘Maak je geen zorgen, je hebt geen Nederlands, je bent gewoon een beetje overwerkt op het moment’,” vertelt Gerard.

De klap komt hard binnen. “Je hele leven verandert in een oogwenk. Je weet dat er dingen zijn waarvan je nooit meer kunt genieten: een reis naar de zon, een film, een bruiloft. Je vindt altijd wel iets om over te klagen,” zegt Gerard die vervolgens begint te zeiken over het weer.

Er bestaat geen behandeling voor deze vreselijke ziekte, hoewel ruim 17 miljoen mensen in Nederland eraan lijden. “Op dit moment is kaas het enige dat werkt om de ziekte een beetje te verlichten. Echter, dit is slechts een palliatieve behandeling die de oorzaak van de ziekte niet aanpakt,” zegt arts Bert Vermeer, die zelf ook door deze vreselijke ziekte is getroffen.

Dit artikel verscheen eerder op Le Gorafi.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit is natuurlijk ook gewoon een kutland. Een continue instroom van bebaarde geytenketsers, overal file iedere dag, een Belastingdienst die je spaargeld probeert te jatten, een kelderend onderwijsniveau, een defensie die alleen op papier bestaat, woningnood van gier tot gunder behalve voor arabieren want die hebben urgentie, bij justitie moeten ze zelf onderduiken, en Rijkswaterstaat gaat ook lekker. We worden geregeerd door pannenkoeken met een grote bek maar zonder enige kennis. En ons geld verdwijnt naar Europa of verdampt door de inflatie. Welkom in Nederland.

Reageer
gravatar

Heldere analyse. Lijkt een beetje op mijn verkiezings-programma. Misschien wat meer Latijnse woorden invoegen.