tsyhun / Shutterstock

tsyhun / Shutterstock

Bedrijf zoekt met spoed 30 recruiters om 1 technische medewerker te werven

Installatiebedrijf Faciq zit met de handen in het haar. De lift in het kantoorgebouw is al maandenlang kapot, maar de onderneming heeft geen medewerker om het probleem op te lossen. Het bedrijf zoekt nu met spoed dertig recruiters om een technische medewerker te werven die de lift kan repareren.

“Hoe moeilijk kan het zijn om een vakman te vinden”, vragen de vijftien huidige recruiters van het bedrijf zich in koor af. “Het is lastig om een technische medewerker te vinden zonder recruiters, dat snappen we”, zegt een van hen. “Maar blijkbaar hebben we de huidige situatie op de arbeidsmarkt onderschat. We weten natuurlijk dat er een tekort is aan vakmensen, maar naar welk vakgebied zijn die mensen dan vertrokken?”, zeggen de overige 29. “Het is niet alsof we geen aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden bieden: iedereen die bij ons liften kan repareren krijgt een personal assistent, een coach en een socialemedia-adviseur.”

Om te analyseren hoe de schaarste in bepaalde vakgebieden is ontstaan, heeft het installatiebedrijf 37 marktanalisten ingeschakeld. “Bovendien is voor al onze recruiters en marktanalisten nu een aparte accountabilitypartner aangesteld, waarmee ze wekelijks de situatie kunnen doorspreken. Alles om ervoor te zorgen dat we dit probleem in de toekomst kunnen tackelen”, laat een lid van de 68-koppige HR-afdeling weten.

Het bedrijf hoopt uit de kapotte lift lering te trekken en wil voorkomen dat dit soort problemen zich in de toekomst voor blijft doen. “Daarom zoeken we met spoed 72 consultants die kunnen evalueren hoe het de afgelopen jaren mis is gegaan en om te adviseren hoe we ons weer kunnen richten op onze kerntaken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Nou, dat zijn dan vast enkele honderden handen die in dat haar (m/v) zitten.

Trouwens, om het nog wat ingewikkelder te maken: het bericht spreekt over een ‘vakman’. Dat is toch echt niet meer van deze tijd. Dat moet zijn vakpersoon. Niet dat er in de beroepsgroep daadwerkelijk iets is veranderd, maar we moeten op onze woorden letten!

Reageer
gravatar

Je bedoelt de cursus “knippen en plakken”?
Ja, cursus afgerond; kijk maar:

Alleen voor vage kennissen

Erno-BE and Breppo-BE belangrijkste overbrengers van de apenpokken uit België.

Het Nieuwe Normaal begint te bijten

gravatar

Oproep aan alle Maitreys:
Nu, cursus “knippen & plakken” met 10% groepskorting. Minimaal 3 Maitreya’s moeten meedoen.
Bij meer dan 12 Maitreya’s zelfs 13,5 % korting.
Bij meer dan 20 Maitreya’s tevens een echte HOY worst cadeau (met gegarandeerd hondenvlees)