Runaholic komt nauwelijks nog aan werken toe

De 36-jarige Vincent is wat je noemt een echte runaholic. De man rent zelfs zo veel dat hij niet eens meer aan werken toekomt. Zijn sociale leven begint er onder te lijden, vinden collega’s, vrienden en familie. 

“Vroeger zag je hem nog weleens hier op de afdeling”, zegt collega Phileine. “Maar nu is het alleen nog maar rennen, rennen, rennen. Ik begin me af te vragen of dat wel gezond is. Zo af en toe moet je toch ook lekker wat werken om tot jezelf te kunnen komen. Hij pleegt echt een beetje roofbouw als je het mij vraagt.” 

Ook zijn vriendin heeft Vincent al in geen weken meer gezien. “De laatste keer dat ik hem zag zei hij dat hij ging trainen voor een hardloopevenement in Amsterdam-Zuid. Sindsdien komt hij diep in de nacht thuis en gaat hij bij het ochtendgloren weer van huis. Hij neemt tegenwoordig niet eens meer de tijd om tussendoor nog even te douchen.” Vincent zelf was niet bereikbaar voor commentaar, hij was ‘even een stukje rennen’.

De echte runaholic kan zijn geluk niet op. Op vrijdag 1 juli is de Zuidas Run. Een unieke run dwars door het zakelijke district van de Zuidas, waar een gezellige vrijmibo niet bij mag ontbreken. Schrijf je hier snel in voor de 5km of de 10km.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *