Shutterstock/Giuseppe Elio Cammarata

Shutterstock/Giuseppe Elio Cammarata

Ongetrainde Mike wil marathon op karakter lopen maar komt er na 4km achter dat hij dat niet heeft

“Nee joh, niet nodig!” Zo luidde het antwoord dat Mike van Beuvelen uit Aalsmeer telkens gaf wanneer zijn vrienden hem vroegen om mee te gaan trainen voor de marathon. Conditie opbouwen, beenspieren sterker maken en ervaringen opdoen met verschillende weertypes tijdens het hardlopen, Mike vond het allemaal maar flauwekul. Want een marathon, zo vindt hij, die loop je gewoon op karakter.

Het was daarom best even schrikken toen Mike er na 4km hijgend en puffend achter kwam dat hij helemaal geen karakter had. “Op dat moment voelde ik me een beetje door mezelf in de steek gelaten”, bekent Mike. “Bovendien baalde ik ervan dat ik het niet eerder wist, want dan had ik mij natuurlijk nooit ingeschreven voor die marathon.” Mike is na zijn ontdekking per direct gestopt met de race en naar huis gebracht met een Uber. “Ik had nog wel 1 of 2km door kunnen rennen denk ik, maar wat mij betreft is het alles of niets.”

Of Mike ooit nog een marathon gaat lopen op karakter weet hij niet. “Als ik in de toekomst besluit om deel te nemen aan een marathon, wil ik in ieder geval een intensief trainingsschema volgen waarbij ik mezelf iedere avond volledig binnenstebuiten keer om op psychologische wijze toch iets van karakter te ontwikkelen. Ik hoop dat zoiets me dan eindelijk een karakter oplevert. En anders maar niet.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *