StudioSpeld/Shutterstock

StudioSpeld/Shutterstock

Merel (28) is bonnetje van zelfscankassa kwijtgeraakt en woont nu in Albert Heijn-filiaal

Het is een vreemd gezicht in de Albert Heijn XL in de Alkmaarse Wendelaarstraat: tussen het vriesvak en de soepafdeling zit al een aantal weken een vrouw met een boodschappentas in een eenpersoonstentje. Het is Merel van Wijk (28), die halverwege april het bonnetje dat ze bij de zelfscankassa kreeg is kwijtgeraakt en nu noodgedwongen in het Albert Heijn-filiaal woont.

“Het was gewoon een normale ochtend, een als alle anderen”, memoreert Merel terwijl ze in haar wegwerpbeker koffie blaast. “Ik had haast, dus scande snel m’n boodschappen, pakte m’n tas in en liep naar het hekje. Daar ontdekte ik dat ik m’n bonnetje kwijt was. Ik heb overal gezocht: bij de scanner, bij het hekje zelf, in m’n tas, maar tot op de dag van vandaag weet ik niet meer waar ik ‘m gelaten heb.”

De afgelopen weken heeft Merel op meerdere manieren geprobeerd om uit de Albert Heijn te ontsnappen. Ze heeft onder meer geprobeerd om achter andere mensen aan te rennen en om genade gesmeekt bij het personeel, maar tevergeefs. Ze wordt inmiddels ook door de vakkenvullers en kassamedewerkers in de gaten gehouden, die een duidelijke boodschap hebben: ze moet het originele bonnetje voor haar boodschappen laten zien.

Inmiddels berust Merel in haar lot. “Ik ga er vanuit dat ik hier de rest van m’n leven zal wonen. Dat is ook niet erg, ik heb het niet slecht hier”, zegt ze. Voordat ze weer in haar tentje stapt, draait ze zich om: “Ik heb altijd gedacht dat dit mij nooit zou gebeuren, maar laat dit een waarschuwing zijn: dit kan iedereen overkomen.”

Dit artikel staat in ons allernieuwste boek: 2022 – Een Ander Jaar. Bestel vandaag nog het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2022. Inclusief vele nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord van iemand die beweert dat hij onze minister van Landbouw is geweest, een dubbele pagina om in te huilen en een klein voorraadje gas voor tijdens deze lange winter. Nu voor slechts 18,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat een onzin verhaal wellicht is het om te kunnen eten zonder geld.
En dan in Albert Heijn blijven hangen?grote leugen filiaalmanagers van AH ZIJN BRUTAAL EN PIKKEN NIKS.
ZE MAG BLIJ Zijn dat ze een eigen huis heeft
Daklozen mensen daar blij mee zijn.
Ze doet net of ze 5000 euro kwijt is ofzo

Reageer
gravatar

Gewoon weer een reclamestunt. Want als je geen boodschappen hebt gekocht, laten ze je gewoon met behulp van een of ander kaartje, gewoon naar buiten. Want soms heb ik iets nodig wat ze daar niet hebben en ik ben nog nooit naar buiten gekomen. En als je boodschappen hebt betaald en dat niet kan aantonen, wat bezield je dan om daar te bivakkeren ? Dan loop je toch gewoon zonder boodschappen naar buiten ? Dit gaat nergens over 😑

Reageer
gravatar

Beetje raar dit je kan via je bank app laten zien dat je net betaald hebt, en als je de app van AH heb staat daar je aankopen ook in dus dit is wel heel vreemd.

Reageer
gravatar

Goed idee weliswaar maar is het toilet van A. H. ook toegankelijk voor klanten of alleen voor personeel?
Liggen er eventueel ook stomazakjes in de schappen?

gravatar

Dat is raar want ze hadden bij de betaalpaal waar ze betaald had gewoon n kopie bon kunnen printen en anders de bon op kunnen zoeken in de computer. Dat zullen ze bij deze appie misschien wel gedaan hebben dus er klopt iets niet.

Reageer
gravatar

Gewoon weer een reclamestunt. Want als je geen boodschappen hebt gekocht, laten ze je gewoon met behulp van een of ander kaartje, gewoon naar buiten. Want soms heb ik iets nodig wat ze daar niet hebben en ik ben nog nooit naar buiten gekomen. En als je boodschappen hebt betaald en dat niet kan aantonen, wat bezield je dan om daar te bivakkeren ? Dan loop je toch gewoon zonder boodschappen naar buiten ? Dit gaat nergens over 😑

gravatar

Tja, ondertussen zie ik vooral cultuurverrijkers op allerlei manieren spullen jatten.

Let dáár eens wat meer op.

En op die aso’s, zoals studenten, die er vandoor gaan met winkelwagens van honderden euro’s.

Reageer
gravatar

Wat een racistische opmerking. Rijke landen maken misbruik van arme landen vanwege goedkope arbeid. Die mensen werken hard zodat racisten zoals jou goedkoop kan kopen.

Want zelf gaan de racisten niet voor minder geld werken.

gravatar

Lieve zus, ik zie dat toch anders. Niet de Albert Heijn moet door Michel worden zwart gemaakt, maar de onbeschrijflijke domheid van die Merel (waarschijnlijk een schuilnaam).

gravatar

Scande ze tijdens de weken dat ze in het Alkmaarse filiaal verbleef eerlijk de producten waarmee zij haar honger stilde? Daarover lees ik van Michel ten onrechte niks.

gravatar

Wat te denken van de mateloze onvriendelijkheid en ontbrekende behulpzaamheid van het personeel. Ze hadden toch gewoon de boodschappen in de tas kunnen terugzetten en het hekje even voor Merel open kunnen doen.

De Albert Heijn in de Alkmaarse Wendelaarstraat is niet mijn favoriete filiaal. Nooit geweest. Veel te ver weg vanuit Venlo.