NOS

NOS

Kabinet: ‘Het is aan de burger om voorbereid te zijn op gevolgen van ons beleid’

Het kabinet heeft begin deze week een definitieve strategie voor alle huidige en komende crises aangekondigd: “Het is aan de burger om voorbereid te zijn op de gevolgen van ons beleid.”

“We kunnen nu wel ministertje gaan spelen, maar ik denk dat de Nederlander slim genoeg is om met de pijnlijke gevolgen van ons beleid om te gaan”, aldus minister Kuipers van Volksgezondheid. “Daar moeten wij als kabinet niet allemaal beslissingen over gaan nemen. Maak zelf een plan, u weet uiteindelijk het beste waar wij u met onze aanpak het hardst raken.”

Daar sluit premier Rutte zich volledig bij aan. “Wij gaan niet als overheid voorschrijven hoe u als burger reageert op onze weigering om beslissingen te nemen. Dat zou ook niet goed zijn. Ik zou zelfs zeggen: hoed u voor een overheid die voor u bepaalt hoe u met ons onvermogen om moet gaan. Dat zult u toch echt zelf moeten doen.”

Rutte waarschuwt dan ook tegen te hoge verwachtingen. “Heel belangrijk: of het nu gaat om de coronacrisis, de klimaatcrisis, de wooncrisis of welke crisis dan ook, wij zijn al onderdeel van het probleem en dus niet van de oplossing. Dat is misschien geen leuk nieuws, maar het is wel de realiteit. Dat gedeelte leggen we nu neer bij de burger.”

In de woorden van Rutte moet de burger zelf kunnen bepalen hoe hij de klappen incasseert. “Wij als politici focussen ons op de politiek. Daar ligt onze verantwoordelijkheid, niet bij de ene of de andere crisis. Hoe u daar dan weer mee om moet gaan laten we helemaal aan u. We zijn een intelligent land.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel gemeen en zielig, deze Sylvia Kaag woont in een hutje van takken op de hei en niet in de vele grote villa’s met zwembad waarin gezinnen wonen, die dagelijks met tientallen vliegtuigen door onze overheid in Marokko worden geronseld. En dat ook nog eens in de zakenklasse, zodat ze genoeg beenruimte hebben.

gravatar

Mark Rutte: “We zijn een intelligent land.”

– Rutte spreekt in majesteitsmeervoud. Dat recht hebben alleen de leden van het Koninklijk Gezin die ouder of gelijk aan achttien levensjaren zijn..

– Een land kan Intelligent noch dom zijn. Een land kan wel een koninkrijk, sl*cht bestuurd, dichtbevolkt, vlak of overvol met windmolens zijn.

Reageer