Betoota Advocate

Betoota Advocate

Derde deel in Finding Nemo-filmreeks krijgt duister einde met fatale koraalverbleking

De animatiestudio Pixar heeft zowel lof als kritiek ontvangen toen ze aankondigden dat de laatste film in de Finding Nemo-trilogie draait om de massale verbleking van het Great Barrier Reef. Hoewel Pixar moeilijke thema’s zelden uit de weg gaat, vinden sommigen het toch heftig dat zo’n hartverwarmende filmreeks eindigt op zo’n duistere manier.

De massale koraalverbleking is het directe gevolg van de bovenmatige CO2-uitstoot door de mens die tot een hogere zuurgraad van het oceaanwater leidt. Deze verzuring beïnvloedt de gezondheid van het gehele rif. Gelekte passages uit het script suggereren dan ook dat de vissen Nemo en Dory gedurende de film steeds valer kleuren. Het einde zullen ze in ieder geval niet halen.

Dit artikel verscheen eerder op Betoota Advocate.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *