NOS

NOS

VVD-Kamerlid wil graag vasthouden aan traditie dat zijn partij zich kapot moet schamen

VVD-Kamerlid Ruud Verkuijlen heeft tijdens het debat over de uithuisplaatsingen van kinderen geweigerd zich te laten interrumperen tijdens zijn maidenspeech. Hij zei dat hij graag wilde vasthouden aan de traditie dat zijn partij zich kapot moet schamen.

Het is een ongeschreven regel dat Kamerleden tijdens hun eerste debat niet onderbroken worden. SP-leider Lilian Marijnissen vroeg Verkuijlen vanwege het gevoelige thema toch interrupties toe te staan. De VVD’er zag dat niet zitten: “Het is een goede gewoonte dat mijn partij zich compleet belachelijk maakt. Ik hecht eraan het bord voor onze kop te behouden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ken hele Ruud Verkuijlen niet, maar ziet Ruud Verkuijlen er altijd uit alsof iemand het gezicht van Ruud Verkuijlen erg onzorgvuldig op het hoofd van Wouter Bos (of iemand anders met dat kapsel) heeft gefotosoept?

Reageer
gravatar

Ja dat had ik gewoon kunnen googlen natuurlijk: ja en nee.
Je verzint het niet, maar ze fotosoepen dus altijd, maar meestal benutten ze het hoofd van John Oliver voor de collage.

gravatar

Oud-politiecommissaris sluit naadloos aan in partijdiscipline en houdt zich aan de ONgeschreven regels: carrière politicus nieuwe bestuurscultuur stijl‼️

Reageer