StudioSpeld/ Shutterstock

StudioSpeld/ Shutterstock

Krant plaatst naast rouwadvertenties nu ook rouwvoorspellingen

‘Hoogeveensche Courant gaat samenwerking aan met BetCity’

De Hoogeveensche Courant zal vanaf deze week naast rouwadvertenties ook rouwvoorspellingen plaatsen, zo maakt hoofdredacteur Gerben Rots bekend. Het nieuwe onderdeel in de lokale krant komt voort uit een samenwerking met gokbedrijf BetCity.

“We zijn ontzettend trots dat BetCity vanaf heden onze officiële rouwvoorspelling-partner is”, vertelt de hoofdredacteur. “Samen met het bedrijf gaan we twee keer per week voorspellen wie er in de omgeving Hoogeveen de komende tijd mogelijk komt te overlijden. Het leuke is: onze lezers kunnen natuurlijk ook een gokje wagen en een klein bedrag inzetten!”

Rots looft de datagedreven aanpak van het gokbedrijf. “Wat ik persoonlijk mooi vind aan BetCity, is dat ze die voorspellingen echt maken op basis van statistieken en cijfers. Ze verzinnen niet zomaar een quotering, maar kijken naar onder meer leeftijd, onderliggende ziekten, boodschappenhistorie en het aantal doktersbezoeken. Zo komen ze tot de perfecte vooruitblik.”

Naast de overlijdensdatum kunnen lezers ook geld inzetten op de manier van overlijden en de locatie voor de begrafenis. Bovendien is er de ‘Boomerbet’, waarbij gebruikers kunnen gokken op de hoeveelheid aanwezigen bij de uitvaart.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *