Shutterstock/Alexandros Michailidis,

Shutterstock/Alexandros Michailidis,

Gespannen Zelensky hoopt dat Hoekstra niet met Kiev doet wat ’ie met het CDA heeft gedaan

Minister van Buitenlandse Zaken Wopke Hoekstra is op werkbezoek in het door oorlog getroffen Kiev, waar hij vanmiddag de Oekraïense president Zelensky zal ontmoeten. Zelensky zelf is behoorlijk gespannen voor dit onverwachte bezoek en hoopt dat Hoekstra niet met Kiev zal doen wat hij met het CDA heeft gedaan.

“We kennen Hoekstra als een sloper”, verklaart een woordvoerder van de Oekraïense regering. “Natuurlijk is het fijn dat hij hier langskomt om de bevolking een hart onder de riem te steken, maar we hopen dat ’ie niet gaat speechen of ‘Some Ass gaat Woppen’. Er staat hier al een heleboel op instorten, en de komst van Hoekstra zou zomaar eens het laatste zetje kunnen geven.”

Vanuit Rusland is er juist hoopvol gereageerd op het onverwachtse bezoek. President Poetin laat weten dat hij het als een positieve ontwikkeling in het conflict ziet en hoopt dat Hoekstra er alles aan zal doen om Zelensky te sensibiliseren.

Hoekstra laat weten zeer geschokt te zijn door de schade in de gebombardeerde stad, maar vraagt zich ook af of er ergens nog een ijsbaan open is om even een rondje te maken.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Positie elders voor die Zelensky….Bij zoveel leiderschap steek ik maar schril af met mijn oude elan en gave land. Ik bedoel natuurlijk kaal kutland als ik ermee klaar ben met mij D66 vrienden. Hahahaha

Reageer