Sybren van Aart, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons

Sybren van Aart, CC BY 3.0 , via Wikimedia Commons

Lee Towers geboekt voor kampioensfeest Ajax

In Amsterdam zijn ze er zeker van: de titel gaat naar Ajax. Na de zinderende ontknoping in De Kuip gisteren is het eerste optreden voor het kampioensfeest zelfs al bevestigd: Lee Towers zal de menigte toezingen. Leendert Huijzer, zoals de oud-kraanmachinist officieel heet, zal zijn gouden microfoon afstoffen om Ajax-fans een half uur lang te verblijden met de mooiste Feyenoord-ballads.

Algemeen directeur Edwin van der Sar is verheugd dat de zanger klassiekers als You’ll Never Walk Alone in Amsterdam zal laten horen: “Dit kampioenschap heeft natuurlijk z’n wortels in Rotterdam, daar is de basis gelegd. Als club vinden we dat je daar dan ook bij stil moet staan met een echt Rotterdams icoon. En dan is er natuurlijk maar één iemand die je daarvoor kunt benaderen. Geweldig dat Lee dit voor ons wil doen.”

Towers wil zelf nog niet al te veel kwijt over z’n optreden, maar geeft wel alvast een tipje van de sluier: “Het zou zomaar eens kunnen dat ene Cyriel een klein duetje komt zingen”, zegt hij met een knipoog.

Ajax is nog met de gemeente in overleg waar de festiviteiten plaats zullen vinden, maar als je het aan Leendert vraag, dan zou hij het wel weten: “Ik hoop natuurlijk op het Museumplein te mogen optreden. Tienduizenden uitzinnige fans, die meedeinen op het ‘Hand in hand, kameraden’, daar doe je het als artiest voor. Hoe vaak maak je dit nu mee?”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *