Shutterstock/Wild 2 Free

Shutterstock/Wild 2 Free

Tijdsverschil met Verenigde Staten van +8 uur naar −40 jaar

Het tijdsverschil tussen Nederland en de VS was 6 tot 10 uur. Daar komt nu verandering in: het tijdsverschil wordt plotsklaps 40 jaar.

Reizigers tussen Nederland en de VS moeten zich voorbereiden. Wie zijn of haar horloge handmatig terug moet zetten is de hele vlucht bezig. Ook de jetlag is niet mals.

Veronique, die van plan is een jaar lang door de VS te reizen, maakt zich vooralsnog weinig zorgen: “Mijn mobiel verzet de tijd automatisch en die jetlag kan ik ook wel aan. Ik heb toch geen heel strak slaapritme. Ik heb vooral heel veel zin in mijn reis naar Amerika. Zolang ik maar niet ongewenst zwanger word.”

Steun De Speld. Word Vage Kennis. Vage Kennissen krijgen naast een welkomstcadeau naar keuze, ook elke week een exclusief artikel toegestuurd. Ook steun je de redactie bij het maken van artikelen, video’s en meer.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

We liepen voorheen 6 tot 10 uur (gemiddeld 8 uur) voor (niet achter) qua tijd, als het hier bijvoorbeeld 12 uur in de middag was, dan was het daar 2 uur in de nacht aan de westkust en 4 uur in de macht aan de oostkust.
Nu lopen we 40 jaar op ze voor.
Dan is het toch van +8 uur naar +40 jaar gegaan vanuit ons perspectief t.o.v. de VS, en van -8 uur naar -40 jaar vanuit Amerikaans perspectief t.o.v. ons?
Of probeert De Speld hier nou te suggereren dat het beperken van zelfbeschikking 40 jaar vooruit is?
🤔🤔🤔

Reageer
gravatar

Nee lul, het is niet over 37 jaar, maar over 43 jaar. Als het over dollars gaat kun je ineens wel rekenen.

gravatar

Hoho. De Islam is een prachtig geloof. Er zouden veel meer Arabieren naar Nederland moeten komen. Misschien kunnen we ze overhalen met gratis huizen.

gravatar

Heerlijk, ik heb geen actieve herinnering aan die tijd, maar het heeft ongetwijfeld voordelen om 40 jaar terug in de tijd te gaan. Met mijn morele kompas van een VVD’er moet het geen probleem zijn om daar op Wall Street te gaan handelen met legitieme voorkennis. Want aan de aandelenkoersen heb ik natuurlijk wél een actieve herinnering.

Reageer