Studio Speld / Shutterstock - NOS

Studio Speld / Shutterstock - NOS

PostNL brengt nieuwe postzegel uit van geweigerde Russische olietanker die voor kust IJmuiden ligt

PostNL presenteert vandaag een nieuwe postzegel. Het gaat om een speciale en gelimiteerde oplage met een foto van de Russische olietanker die geweigerd werd in Nederlandse havens en nu voor de kust van IJmuiden ligt erop.

“Dit is wat we als Nederland zijnde nodig hebben. Het ging lange tijd niet goed met het in beslag nemen van Russisch vastgoed of het bevriezen van tegoeden en nu hebben we mooi een schip vol Russisch ‘zwart goud’ weten te blokkeren”, zegt een woordvoerder van PostNL. “Kijk hem daar is liggen. Prachtig metaforisch beeld is het toch?”

Op de postzegel is geen havenmedewerker te zien die een middelvinger opsteekt naar het schip, maar een aantal andere Russische schepen vol olie die wel de haven binnenvaren.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *