NOS

NOS

Luchtvaartmaatschappijen annuleren alleen vluchten van mensen die het kortst naar hun vakantie hebben uitgekeken

Luchtvaartmaatschappijen KLM, Transavia, Corendon en Tui hebben vanochtend langdurig overlegd over hoe ze dit weekend de druk op Schiphol kunnen verlichten. Een woordvoerder van KLM maakt nu bekend dat de luchtvaartmaatschappij alleen de vluchten zal annuleren van mensen die het kortst naar hun vakantie hebben uitgekeken.

“We hebben onze klanten een enquête gestuurd waarin ze vragen hoelang ze al uitkijken naar deze vakantie. Daarnaast wegen ook andere factoren mee, zoals de hoeveelheid bagage, het type vakantie en natuurlijk de bestemming. Uit onze rekenmodellen blijkt dat mensen gemiddeld bijvoorbeeld korter uitkijken naar een vakantie in München, terwijl ze langer uitkijken naar New York of Madrid”, zegt de woordvoerder.

Ook Corendon zal de vluchten van mensen die niet met genoeg enthousiasme op hun vakantie gewacht hebben annuleren. Voor de mensen die enigszins uitkijken naar hun vakantie zal het aantal aftelklokjes op Instagram de beslissende factor zijn.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vanwege te grote drukte op Schiphol en tekort aan personeel worden overstappers (80% van de passagiers) voortaan per autobus naar een buitenlands vliegveld (airport – red.) gebracht.
Hun bagage wordt door een bezorger per bestelbusje op hun adres nageleverd.
Gratis bij een vliegkaartje van meer dan € 750.

Reageer