wikimedia/Onderwijsgek, StudioSpeld

wikimedia/Onderwijsgek, StudioSpeld

Het wordt steeds moeilijker voor starters op de rommelmarkt zonder grabbelton

Wie deze Koningsdag voor het eerst de rommelmarkt betreedt heeft het bepaald niet gemakkelijk. Enkel zij die een grabbelton hebben meegekregen van hun ouders maken kans op een voortvarende start. De grabbelton is zelfs zo belangrijk geworden, dat jongeren zonder ton in de praktijk nauwelijks meer op Koningsdag aanwezig zijn.

De afhankelijkheid van de grabbelton zorgt voor veel wrijving tussen starters op de rommelmarkt onderling. Aan de ene kant heb je de starters met grabbelton die redelijk makkelijk een plekje op de rommelmarkt kunnen bemachtigen, aan de andere kant heb je de starters zonder grabbelton die alle plekjes aan hun neus voorbij zien gaan.

Neem nu Joost en Ilse uit Utrecht. Zij zijn afgelopen jaar de rommelmarkt opgegaan met zowel een grabbelton van zijn ouders als een grabbelton van haar ouders. Zonder deze tonnen hadden ze het nooit gered. Joost en Ilse zijn natuurlijk blij dat ze een plekje hebben weten te krijgen, maar ergens wringt de schoen. Hun vrienden, die in sommige gevallen veel harder werken voor hun geld, zijn nagenoeg kansloos.

Wanneer de vrienden van Joost op bezoek komen, gaat het gesprek enkel over de rommelmarkt. Dit leidt regelmatig tot verhitte discussies met alleen maar verliezers. Ilse verzwijgt zelfs tegen haar vrienden dat zij een grabbelton heeft meegekregen. Ze doet net alsof ze door puur geluk een plekje heeft bemachtigd op de rommelmarkt midden in de stad. Dat gelooft natuurlijk niemand.

Eigenlijk heeft de komst van de grabbelton de toch al overspannen rommelmarkt totaal over de kling gejaagd. Daarom wordt de grabbelton vanaf Koningsdag 2023 afgeschaft. Hiermee wordt de rommelmarkt op termijn hopelijk weer toegankelijk voor iedereen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het komt wel goed met jou. Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is te geloven in Boeddhi, van het Boeddhasme. Doe dat en je vindt verlichting.

gravatar

Tijdens Ons bezoek aan Maastricht verzochten vele onderdanen hun Machtige Vorst in te grijpen in de oorlog van Rusland tegen de Oekraïne. Terecht, want Wij hebben Russisch bloed in Onze aderen.

Wij beloven daarom Onze onderdanen, dat Wij hulp zullen bieden bij het wassen van Poetins oren. Gezien Onze drukke agenda kan dat nog nog wel een ruim aantal jaren duren voordat Wij genoeg tijd hebben om hem een daartoe geschikt washandje te sturen.

Reageer