Studio Speld / Flickr, shutterstock, Wikimedia commons

Studio Speld / Flickr, shutterstock, Wikimedia commons

Nederlandse politici staan tijdens Koningsdag op de vrijmarkt met boetekleedjes

Deze Koningsdag zullen verschillende Nederlandse politici op de vrijmarkt staan met hun boetekleedjes. Na twee jaar zonder uitgebreide activiteiten op vrijmarkten is er een hoop opgespaard waar mensen en politici vanaf willen. Vooral Hugo de Jonge, Mark Rutte en Sigrid Kaag verwachten veel ruimte in beslag te nemen met hun boetekleed.

Op het boetekleed van Hugo de Jonge liggen voornamelijk mondkapjes en een hoopje in elkaar gefrommelde bonnetjes. “Ik hoop er een goede deal uit te slepen zonder er actief bij betrokken te zijn. Bovendien kan ik op de vrijmarkt gewoon opereren zonder mail of WhatsApp.”

Sigrid Kaag laat weten de wekker al vroeg te zetten die dag. “Ik heb vannacht al met tape een stukje afgezet met ‘bezet’ op mooi plekje bij een drukke looproute. Dan weet ik zeker dat veel mensen mij goed zien. Nu hopen dat het helpt. Het is toch altijd de vraag of mensen willen wat je te bieden hebt.” Op het matje van Sigrid prijken onder andere een grote glimmende doofpot en onder haar kleed lijkt een stapel papierwerk te liggen. Een evacuatieplan voor het einde van de dag heeft ze nog niet.

Rutte lijkt nog niet prijs te willen geven wat er allemaal op zijn boetekleed komt te liggen. “Ten eerste ben ik in Brussel waar onze Koningsdag helemaal niet aan de orde is. Ten tweede loopt er een onderzoek naar al het materiaal op mijn boetekleed, dus dat wil ik eerst afwachten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Benito is terug, hij zat daar met zijn weldoener die ik vermeed. Hij kwam bij me zitten en zei: “Ik moet een tijdje vrienden zijn met mijn vijand”. Hij had hem ‘alleen een wapen laten zien’ en zijn vriend had gelijk de politie gebeld. We spraken een tijd terwijl zijn vriend een paar biertjes opdrong die Benito twee jaar niet mag drinken of hij krijgt nog eens vijf maanden extra cel. De man kwam verschillende keren naar ons toe, hij intimideerde me over oprechtheid en eerlijkheid, en dat wanneer ik ‘aan een ander kom’ ik met hem te maken krijg. Hij stelde zich voor als redder en held, en schreeuwde ondertussen tegen iedere vrouw of ze met hem wilde trouwen enz. Hij gedroeg zich populair. Hij moraliseerde en predikte zich als de betrouwbare en ultieme vriend en redder van Ben en de mens. Terwijl die me privé vertelde dat hij zo’n 1000 euro van zijn rekening had gestolen. De man vertelde ons nog over een meisje dat hij kent. Zij was de vrouw naar aanleiding waarvan ik de apocalyps schreef. Hij zat in dezelfde kliek verraders. De cirkel lijkt rond. Ik heb nog nooit zo’n godslasterlijke hypocrisie gehoord. Maar Benito zei dat het zinloos is om hem tegen te spreken.

Reageer