Shutterstock/AtlasStudio, Dave Clark Digital Photo

Shutterstock/AtlasStudio, Dave Clark Digital Photo

CDA: ‘Er moeten voortaan onsmakelijke plaatjes van onderkinnen op fastfoodverpakkingen komen’

Fastfoodketens moeten minder aantrekkelijk voor kinderen worden, dat adviseert het Wetenschappelijk Instituut voor het CDA in een rapport dat vandaag verschijnt. De partij stelt daarom voor dat er voortaan onsmakelijke plaatjes van onderkinnen op fastfood moeten komen te staan.

“Je moet kinderen waarschuwen voor de gevolgen van het eten van veel fastfood. En we weten allemaal dat tekst nog niet werkt op die leeftijd, dus moet het met plaatjes. Net als bij het ‘lezen’ van boeken”, zegt een woordvoerder van de denktank van het CDA. “We dachten eerder aan een minimumleeftijd, maar kwamen daar toch op terug omdat veel kinderen dan burgers en friet door ouderen zullen halen. Of dat er fastfood zal rondgaan in het illegale circuit. De plaatjes van onderkinnen zullen het beste afschrikeffect hebben denken wij.”

De partij laat nu een mediabureau plaatjes ontwikkelen. “Dus heb jij of ken jij iemand met een onderkin? Aanmelden kan via hun.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

U heeft een punt. Met name de kwabben van Ton Elias zullen een waarde vertegenwoordigen, gelijk aan de inname die er is ingestoken om deze lobben naar dit niveau te trainen.

Na het overlijden van deze plofkin, zal na de crematie ervan zoveel energie vrijkomen, dat een groot dorp een week lang van gratis stroom kan worden voorzien.

gravatar

In dit verband een verzoek aan de redactie. Sinds enige tijd geleden heeft er een positieve kaalslag plaatsgevonden bij uw draadjes, door o.a. de mogelijkheid van het geven van zinloze duimpjes op dit forum te verwijderen. Hulde hiervoor. Echter, u heeft het mes er wat grof in laten hakken momenteel, waardoor de mogelijkheid om een reactie te redigeren ook niet meer mogelijk is. Dat is jammer, want soms blijkt een reactie onderhavig te zijn om deze bij te stellen, taal- en/of typefouten te herstellen en/of aan te vullen bijvoorbeeld.

Beste Redactie, graag deze optie terug. 10 Minuten hersteltijd is ruim voldoende.

Bij voorbaat dank,

Benny©

gravatar

Van de buiken van de Van Rossems vergaat mij de lust nogal. Dus die lijken mij ook wel een geschikt visueel middel. Of de tekst “Wist je dat urine óók geel is?”. Erg speels, en niet onwaar.

Reageer
gravatar

Stap 1: We nemen mensen die vadsig, genadeloos getatoeerd en zonder werk zijn.
Stap 2: We zetten die mensen in de snackbar neer als voorbeeld voor de jeugd. Weet je wat, we zetten ze ook in de kroeg en bij de gok-automaat en op de tribune bij Ado. En we laten ze veel vloeken, zodat vloeken ook niet cool meer is.
Stap 3: We geven die mensen elke maand een smak geld voor de geleverde diensten. We noemen dit een “uitkering”

Reageer
gravatar

Verklaring voor de duidelijkheid van stap drie:

Uitkering – kering van uitgaan – hoort tot de hoogtepunten van de coronavirussen.

gravatar

Dit lijkt een vreselijk goed idee, maar niet op zichzelf. Onderkinnen zijn vooral bekend van welgestelde oudere mannen, die zelden frietkraamvoedsel tot zich nemen. En welke jongen wil niet welgesteld worden?

Reageer
gravatar

Ik stel voor walgelijke foto’s van etterende puisten te gebruiken. Die zijn ook niet toepasselijk, maar schrikken wel flink af, vooral als er (gele!) frietsaus bij zit. Voor ketchup raad ik foto’s van vreselijke bloedende wonden aan.