Rusland ernstig bedreigd door uitbreiding bondgenootschap dat confrontatie aantoonbaar mijdt

Rusland ernstig bedreigd door uitbreiding bondgenootschap dat confrontatie aantoonbaar mijdt

Rusland ernstig bedreigd door uitbreiding bondgenootschap dat confrontatie aantoonbaar mijdt

De wens van Zweden en Finland om lid te worden van de NAVO zorgt voor onrust in Rusland. President Vladimir Poetin voelt zich ernstig bedreigd door eventuele uitbreiding van het bondgenootschap dat een confrontatie met hem overduidelijk ten koste van alles mijdt.

“Een grote NAVO is een onaanvaardbaar risico voor de veiligheid van Rusland”, stelt Poetin over het bondgenootschap dat er ondanks de schaamteloze aanval op het soevereine Oekraïne en de oorlogsmisdaden in onder andere Boetsja, Marioepol en Charkov aantoonbaar alles aan doet om niet rechtstreeks met Russische troepen in gevecht te raken.

“Toetreding tot de NAVO is een enorme provocatie en kan nadelige gevolgen hebben voor de veiligheid van Zweden en Finland. Het zou bijzonder onverstandig zijn”, waarschuwt Poetin, terwijl hij zonder militaire consequenties een land aan het verwoesten is omdat het juist géén lid is van de NAVO. “Denk er nog eens goed over na, zou ik zeggen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Rudolf, je bent goed bezig, maar als je Erelid van mijn Forum wilt worden – dat wil iedereen – moet je toch ook de vreselijke genocide van het eigen volk door het Oekraïnse nazi-leger aan de kaak stellen.

Reageer
gravatar

De Finnen hebben de laagste zuigelingensterfte in de wereld. Dat willen ze zo houden, daarom heeft de Finse regering serieuze plannen om bij de NAVO aan te sluiten.

Reageer
gravatar

Wlad, heb jij al aan jouw vage kennis Sonja gevraagd of jij zomaar kritiek mag hebben op andermens’ wensen en verlangens?

Of vint jij dat beneden jouw waardigheid?