Martin Bergsma / Shutterstock

Martin Bergsma / Shutterstock

Rijke Nederlanders trekken met Audi’s en BMW’s richting Den Haag om te demonstreren tegen belastingverhoging

Er staat vandaag een demonstratie van rijke Nederlanders op het programma. Uit het hele land zijn vanochtend rijke Nederlanders onderweg met dure auto’s richting Den Haag voor een protest op het Malieveld. Zij zijn namelijk bang dat het kabinet binnenkort genoodzaakt is de belastingen voor hen te verhogen door een tekort van 10 tot 15 miljard na tegenvallers.

Op social media is te zien dat er op sommige wegen in het land grote stoeten aan Tesla’s, BMW’s en dure Audi’s achter elkaar samentrekken en zich richting de ‘hofstad’ begeven. Zo worden er in de buurt van Bloemendaal, Laren en Blaricum al meerdere files gemeld op de radio. De gemeente roept daar op niet maar op pad te gaan en eventueel ander vervoer te zoeken.

De eerste demonstranten verzamelen op het Malieveld. Egbert-Jan (53) heeft geen goed woord over voor de aanstaande maatregelen: “Nederland is afhankelijk van de elite! Zonder ons geen artsen, advocaten, notarissen, tandartsen, bankiers, bestuurders. Dan loopt de hele boel vast, let maar op. Straks loop je met een bek vol gaatjes, kun je geen hypotheek afsluiten en kun je wel fluiten naar het woningforfait!”

“Altijd maar weer afgeven op de elite, de man met de Audi is altijd maar weer de sjaak. Ik ben daar zo klaar mee”, zegt Frederick-Paul (58), die een groot spandoek op de bumper van zijn Audi plakt. “De opties die nu mogelijk op tafel komen te liggen zijn walgelijk. Wij lobbyen keurig voor de regeltjes en toch worden wij straks weer hard aangepakt. Ik word misselijk van de gedachte en heb er vannacht bijna minder van geslapen zal ik je eerlijk bekennen. Tijd voor actie!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Het is goed om mensen die al heel veel belasting betalen nog meer belasting te laten betalen. Hoe moeten we anders al die kansparels van gratis huizen met warmtepomp en Miele voorzien?? En die arme mensen in Brussel hebben ook geld nodig om aan Italie en andere toplanden te geven.

Reageer
gravatar

@ Willem-Alexander van Oranje, echtgenoot van koningin Máxima Zorreguieta april 13th, 2022:
In dat geval ga ik jou wegwerken en met Willem-Alexander trouwen.

gravatar

Ik heur altijd maar roepen dat meervermogenden nooit solidair zijn. Ha, dat hebben wij dan toch maar weer mooi ontkracht gisteren, samen bij de Bentley dealer. De wijn was gelukkig perfect op temperatuur, dat maakte de barre omstandigheden (buiten, staan) een stuk draaglijker.

Reageer
gravatar

Bedankt voor mijn nieuwe keuken! Neem zelf ook een warmtepomp. Of moeten jullie die zelf betalen. Rot voor je.