Shutterstock/kivnl

Shutterstock/kivnl

Krijgt Manchester United wel genoeg tijd van Ten Hag om zich te bewijzen als voetbalclub?

De kogel lijkt nu door de kerk: Manchester kiest voor Erik ten Hag als nieuwe trainer. Er is veel scepsis over de keuze voor deze trainer, veel mensen vragen zich af of Manchester United wel genoeg tijd krijgt van de oefenmeester om zich te bewijzen als voetbalclub.

“Erik ten Hag is een absolute toptrainer. Bij dat soort mensen gelden andere wetten”, weet Louis van Gaal. “Als je dan als club echt wat wil opbouwen met zo’n trainer, krijg je gewoon niet veel tijd. Als het een paar wedstrijden minder gaat, lig je er al snel uit.” Van Gaal vraagt zich openlijk af of Manchester niet het zoveelste voorbeeld wordt van een club die zich stukbijt op een trainer bij wie de verwachtingen en belangen veel te hoog zijn.

Van Gaal krijgt bijval van analist Marco van Basten. “Trainers op dit niveau zijn heel wispelturig. Het is lastig om als voetbalclub echt je eigen stijl door te drukken bij zo’n trainer. Ik zie het wel gebeuren dat Ten Hag ze na een maand of vier weer laat vallen.”

Manchester United is zich bewust van de gevaren, maar zegt ook vertrouwen te hebben dat ze zich wel degelijk kunnen manifesteren: “We stappen niet zomaar ergens in. We hebben lang onderhandeld en we hebben duidelijke eisen neergelegd bij Ten Hag. Dan is het graag of helemaal niet voor hem. En hij ging akkoord met al onze voorwaarden. We hebben er zin in!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *