Shutterstock/Ollie Roberts

Shutterstock/Ollie Roberts

Caroline van der Plas wurgt eigenhandig kalf terwijl ze moederkoe aankijkt om punt te maken

‘Vlees hoort erbij’

BBB-frontvrouw Caroline van der Plas wurgt eigenhandig een kalfje terwijl ze de schreeuwende moederkoe indringend aankijkt. “Ik doe dit om een punt te maken over vlees”, zegt Van der Plas tegen de moederkoe, en tegen het verzamelde journaille. “Vlees hoort erbij”, zegt ze hijgend, terwijl de ogen van het kalfje wegdraaien in de kassen.

“Niet wegkijken!“, snauwt ze naar een overgevende journalist. “Humaan.” De moederkoe loeit hemeltergend. “Trots op onze boeren die dit iedere dag doen. Zo’n nek draait nog niet gemakkelijk.”

Een vleestaks is volgens Van der Plas een affront tegen hoe het hoort te zijn. “We moeten vlees eten, vlees is normaal en goed. Het is normaal om vlees te willen eten. Steun onze boeren.” Het ontzielde kalverlichaam zakt weg uit haar handen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Zo een dwaze boerin, heb nog nooit slimme veeboeren tegen gekomen. Ik eet al 40 jaar geen vlees meer, en mijn hersenen zijn zeker niet gekrompen idiote professor. Onze hersenen zijn vergroot door bewustzijnveruimend drugs. Als ik deze misdaad zou zien maak ik haar af. De zwakkeren moeten beschermd worden.

Reageer
gravatar

Caroline van der Plas heeft het pasgeboren kalf niet gewurgd. Dat zou een boerin nooit doen. In werkelijkheid ging ze erop zitten. Dat bracht gewicht in de schaal. Daarop was het arme jonge dier nog niet berekend.

Reageer
gravatar

Dit verhaal komt hopelijk toch niet in het wervend toneelspel van De Speld. Dat zou tientallen tere zuigelingen van koeien gewelddadig de dood in jagen.

Dat zou een enorm trauma bij hun vele bedroefde koeien en stieren opleveren. We hebben toch al een enorm tekort aan traumabehandelaars.

gravatar

Nu we binnenkort geen vlees meer mogen eten, gaan onze hersenen flink krimpen tot we weer apen zijn.

Toen onze voorvaderen rechtop gingen lopen konden ze veel beter jagen. Door veel (bewerkt) vlees, te eten zijn de menselijke hersenen zich namelijk fors gaan ontwikkelen. Dat dankzij vele voedingstoffen die in planten niet voorkomen.

Reageer
gravatar

En welke voedingsstoffen zitten er dan precies in dieren die niet in planten voorkomen?