Shutterstock: LightField Studios

Podcasters praten zo lang over voetbal dat ze zelf niet meer weten of de clubs wel echt bestaan

Verwarring alom in de nieuwste aflevering van de podcast Buitenspel, waarin Brent, Jarne en Freek dagelijks drie uur lang over het wel en wee van de voetbalwereld spreken. De podcasters hebben zo lang over voetbal gepraat dat ze inmiddels niet meer weten of de clubs die ze bespreken wel echt bestaan. 

“Ik heb een stelling voor jullie: Lokomotiv Duindorp valt enorm tegen dit jaar”, zegt podcaster Jarne aan het einde van de aflevering tegen zijn co-hosts. “Bullshit”, reageert Brent. “Die gasten zijn hun halve elftal kwijtgeraakt in de transferperiode. Zie jij maar eens vollgassfussball te spelen met pressing triggers op key moments als je ieder jaar weer je hele as kwijtraakt. Als je alleen al bedenkt wat ze aan Borussia Willingen hebben moeten afstaan”, verzucht Brent. “Natuurlijk kunnen ze hun halfspaces beter benutten, maar veel meer dan wat ze nu doen, kan je niet van ze verwachten.”

“Ik vind persoonlijk Lokomotiv Duindorp qua gegenpressing en restverdediging vergelijkbaar met Codru Călărași II uit de Moldavische tweede divisie: het is allesbehalve spectaculair, maar zolang ze zich handhaven hebben ze het goed gedaan, en wat ze dus wel goed doen, is dat ze altijd voorwaarden creëren. Gezien hun xG zou je misschien wat meer van ze verwachten, maar ze hebben zich wel gewoon geplaatst voor de Lower Conference Cup”, zegt Freek. “Maar hebben jullie het niet over Red Bull Tashkent? Die vallen pas écht tegen dit jaar.”

In de podcast Hekkensluiters gidst host Yordi Yamali je langs de rafelranden van het voetbal, langs onbekende clubs en cultfiguren. Wisselende gasten vertellen niet over grote kampioenschappen en topclubs, maar juist over de bijzondere verhalen die zich afspelen in de luwte van het profvoetbal. En, wees gerust: deze clubs en spelers bestaan écht.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *