Pro Shots / Marcel van Dorst

Van Gaal corrigeert journalisten die praten over uitslag Nederland – Denemarken: ‘Het was 1-4-2’

In een persconferentie na afloop van de wedstrijd Nederland – Denemarken heeft bondscoach Louis van Gaal herhaaldelijk journalisten gecorrigeerd die spraken over een 4-2 uitslag. “Het is 1-4-2 geworden”, sprak de trainer. “Nooit de keeper vergeten, want dat is bij mij de elfde veldspeler.”

Toen Telegraaf-journalist Valentijn Driessen de bondscoach daarna vroeg of de 4-2 overwinning terecht was, interrumpeerde de bondscoach hem. “1-4-2. Mark Flekken, bij hem begint de opbouw. Cruciaal dus, die mag je nooit vergeten.” Verder blikte Van Gaal alvast vooruit op het WK: “1-21-11-2022, dan moeten we er staan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *