Nos

Nos

Rutte en De Jonge kunnen zich niet herinneren wie er nou precies begon met liegen

Omstreeks twee jaar na de eerste grote corona-uitbraken in Nederland reflecteren Mark Rutte en Hugo de Jonge nog éénmaal op de crisis. Beide heren spreken van een enerverende periode die ze – in de woorden van De Jonge – niet hadden willen missen. Ze kunnen zich echter niet herinneren wie van de twee nou precies begon met liegen.

“Ik dacht toch echt jij Mark, met dat verhaal rondom Pieter”, grapt De Jonge. “Ohja, ja, ja, ja, ja, ja, ja, ja”, lacht Mark terug. “God ja dat verhaal met Pieter. Maar die deal van jou was misschien wel eerder hoor, was dat niet eerder Huug?” vraagt hij. De Jonge denkt even na en vervolgt: “Hebben we het dan over de appjes of het lekken van de appjes?”

Ondanks de ietwat vervaagde herinneringen zijn de bewindslieden blij dat ze nog steeds op het hoogste niveau politiek actief zijn. “Je moet er natuurlijk niet aan denken dat een opeenstapeling van leugens, kwijtgeraakte bonnetjes en geen actieve herinneringen politieke consequenties zouden hebben”, zegt Rutte. “Inderdaad”, vult De Jonge hem aan. “Dit is het mooiste vak dat er is. Het enige jammere is dat de burgers er zo weinig vertrouwen in hebben.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *