Shutterstock/Thanida Siritan

Shutterstock/Thanida Siritan

Steeds meer Nederlanders steken de Belgische grens over om daar te reizen met de trein

'Is niet meer te betalen hier'

De benzineprijs is historisch hoog, maar laten we niet vergeten dat de prijzen van het Nederlandse openbaar vervoer altijd al tyfusduur waren ten opzichte van het buitenland. Daarom steken steeds meer Nederlanders de Belgische grens over om daar te reizen met de trein.

“Het is niet meer te betalen hier”, zegt Thomas uit Tilburg. “Ik zou gek zijn om hier de volle pond te betalen als ik ook gewoon de grens over kan steken.” Het is een bijzonder beeld. Honderden Nederlanders die in de rij staan voor een treinkaartje bij een troosteloos treinstation in Turnhout.

Thomas is in ieder geval een tevreden man: “Normaal gesproken ga ik op en neer van Tilburg naar Utrecht voor dertig euro, want daar werk ik. Maar nu ga ik retour van Turnhout naar Kortrijk voor nog geen tien euro. Een hele fijne meevaller.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *