Juice Flair / Shutterstock

Juice Flair / Shutterstock

Slim: deze man besteedt klimaatzorgen uit aan klimaatactivisten

Een man uit Heerlen heeft iets slims bedacht: hij heeft het zorgen maken om het klimaat uitbesteed aan klimaatactivisten. “Haha ja, het is waar, dat heb ik gedaan”, zegt de man, die op het terras op zijn telefoon zit te kijken. “Ik zou me best zorgen willen maken om het milieu en zo, maar dat zit gewoon niet zo in mij, dus heb ik lekker aan activistische types overgedragen.”

De voordelen van deze handelswijze zijn volgens de man ‘bijna te veel om op te noemen’. “Ik hou veel tijd over voor autorijden, mijn werk goed doen en lekker met mijn gezin op vakantie gaan, en ik zit niet te de hele tijd in de rats over dat het op de Noordpool 40 graden warmer is dan normaal. O, wat, was het Zuidpool? Ach god, daar ga je al, daar maken die linkse rakkers zich maar druk om!”

Volgens de man is de deal niet helemaal eenzijdig. “Klimaattypes hebben er ook wat aan he, ik betaal ze uit in hoongelach en geringschattende zuchten. En ja, zij vinden Greta Thunberg leuk, en ik vind daar helemaal niks aan, maar ik moet die dan wel de hele tijd op tv bekijken. Dus ja. Kunt u mij nu verexcuseren, mijn bord met mixed grill-vlezen wordt geserveerd en ik ga drie soorten vlees eten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *