YouTube / Omroep PowNed

YouTube / Omroep PowNed

Kickboksbond introduceert nieuw onderdeel: de massastart

Kickboksbond Glory heeft de massastart toegevoegd als gloednieuw onderdeel bij het kickboksen. De massastart is in feite een marathongevecht waarbij alleen de laatste persoon in de arena die nog bij bewustzijn is er met de hoofdprijs vandoor gaat. Zaterdagavond vond de eerste versie van dit evenement plaats in het Belgische Hasselt.

De organisatie spreekt na afloop van een groot succes, maar ziet ook verbeterpunten: “Qua amusementswaarde is dit natuurlijk goud, deze beelden gaan de hele wereld over! Wel was het vervelend dat tijdens dit evenement twee kickboksers zo nodig de aandacht moesten trekken in de ring, waardoor de jury niet goed gefocust de punten bij de massastart kon bijhouden.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De KNVB overweegt eenzelfde evenement. Na de wedstrijd gaat het stadion op slot en worden de uit- en thuisvakken met de deelnemers geopend. Na een week wordt gekeken of- en wie er eventueel nog overeind staat. Prima plan!

Reageer
gravatar

Dat onderdeel bestaat al lang bij voetbal. Ze worden georganiseerd door de liefhebbersclubs van voetbalclubs.
Een voetbalmarathon wordt niet regelmatig gehouden, omdat de verwondingen van de vorige voetbalmarathon tijd nodig hebben om te genezen.