Laszlo66 / Shutterstock

Laszlo66 / Shutterstock

Sven (11) breekt been op voetbalveld, maar gelukkig is verzorger Edwin snel ter plaatse met natte spons en bidon

De elfjarige Sven is zojuist zeer ongelukkig terechtgekomen na een luchtduel op het voetbalveld. Hij hoorde een krak en nu staat zijn been in een hoek van zeventig graden. Hij schreeuwt het uit. Gelukkig is er hulp onderweg. Verzorger Edwin bedenkt zich geen moment en komt met natte spons en bidon aangesneld. Sven hoeft zich nergens meer zorgen om te maken.

“Waar doet het pijn?” vraagt verzorger Edwin ernstig. Met een van pijn vertrokken en groen uitslaand gezicht wijst Sven naar een stukje bot dat uit zijn been steekt. Verzorger Edwin dept de spons op de aangewezen plek. “Hierzo?”

Verzorger Edwin is vrijwilliger. Hij staat iedere zaterdag vroeg op om met ‘zijn jongens’ mee te reizen naar alle uithoeken van de provincie. “Voor dit soort momenten doe je het he. Die jongens helpen. Hè ouwe reus”, zegt hij terwijl hij Sven een tikkie geeft tegen waar zijn onderbeen zojuist nog zat. “Zo even gaan staan, paar keer goed stampen, en na de wedstrijd een lekker AA’tje!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

geen idee mevrouw maar wat doet u dan in deze verlaten uithoek van de speld sport? en nog wel in het voetbal gedeelte! Ik denk dat dit een overtreding is en u kunt een rode kaart en een schorsing van 5 wedstrijden verwachten