Shutterstock/Ekaterina Vidyasova

Shutterstock/Ekaterina Vidyasova

Man kan gaan slapen maar checkt liever nog wat werkmails om wakker van te liggen

Een man van 37 die in bed alle juiste omstandigheden heeft om te gaan slapen checkt liever nog even wat werkmails om wakker van te liggen. “Waarom zou ik gaan slapen als ik ook nog wat werkgerelateerde kopzorgen in mijn hoofd kan stoppen?”

Gepoetste tanden, een verschoond bed, een vermoeid lichaam en een tijdstip waarop je geen enkele invloed kunt uitoefenen op lopende kwesties die spelen op je werk. Het zijn voor deze man dé ingrediënten om te besluiten zijn werkmail nog even te openen. Het kan hem alleen maar laten malen, dus hij gaat ervoor.

Mariska heeft nog wat laatste feedback op zijn presentatie. Gaat die presentatie überhaupt in de smaak vallen? Karim wil weten wanneer die nieuwsbrief wordt verstuurd. Karim moet zijn bek houden. Sjoerd werkt de middag toch thuis want hij heeft geen oppas. Handig om te weten want anders wist je morgenvroeg pas dat Sjoerd in de middag toch thuis werkt in plaats van nu om kwart voor twaalf. Oh kut het is al kwart voor twaalf. Dat is nog ongeveer acht uur voordat je die nieuwe collega op kantoor moet opvangen. Wat was haar naam ook weer? Iets met Br-.. Brenda? Frenna? Brianna? Oja godver die briefing voor die freelancer moet ook nog verstuurd worden voor negen uur. Alsof dat haalbaar is. Alsof ik ooit mijn grenzen aangeef. Alsof ik vroeger als kind droomde van een functie als consultant bij een MKB in Lelystad. Die feedback van Mariska slaat trouwens echt helemaal nergens op.

Zou wel eens een hele vermoeiende dag kunnen worden morgen. Welterusten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *