EenVandaag

Nederlanders willen massaal op Oekraïne stemmen bij gemeenteraadsverkiezingen

Volgende week zijn de gemeenteraadsverkiezingen in ons land. Uit een groot onderzoek van Ipsos en EenVandaag blijkt dat veel Nederlanders deze keer op Oekraïne willen stemmen.

“Het is een bijzondere uitkomst, want Oekraïne was eigenlijk niet meegenomen in de mogelijke zetelverdeling van veel gemeenten in de vragenlijst”, zegt opiniepeiler Gijs Rademaker. “Ik heb dus een speciaal nieuw taartdiagram moeten maken waarbij Oekraïne nu ook is meegenomen. Kijk maar: gemiddeld ruim 82% voor Oekraïne in het land.”

Marja uit Katwijk was een van de deelnemers aan het onderzoek. “Het is een onderwerp dat momenteel erg leeft. Ik vind het belangrijk dat er tijdens de gemeenteraadsverkiezingen ook wereldwijde problemen worden behandeld en besproken. Vandaar mijn stem op Oekraïne. Wel het minste wat je kunt doen.”

Marja laat verder weten geen stemwijzer te hebben ingevuld: “In dit soort situaties moet je gewoon je hart volgen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

HET ALLERBELANGRIJKSTE NIEUWS VAN DEZE WEEK

Wederom heeft de redactie lak aan het echt belangrijke nieuws. Foei! Foei! Foei!

Ons geliefde Koningspaar stelt “staatsbezoek” aan Griekenland uit vanwege oorlog

Onze machtige Koning Willem-Alexander en prachtige en toch intelligente Koningin Máxima stellen hun bezoek midden maart aan Griekenland uit vanwege de grote bezorgdheid van Hun onderdanen over Hun welzijn.

Ze vertrekken op aanraden van mij en mijn 83 hoofdambtenaren naar Canada, want daar is het veiliger.

RijksVoorliegDienst (RVD)
Gravin mr Truus van Hier tot Gunder
Chef afdeling Koningshuis

Reageer
gravatar

Ik vermoed dat de redactie het liefst woonruimte biedt aan Oekraïners, die perfectly en humorous Stonecoal English kunnen schrijven en photograph’s van de war meebrengen.

gravatar

Zeg zogenaamde ‘heer’, Dit is de reinste plagiaat. Ik claim van de moderator dat de comment van deze na-apert direct word gedeleted.