Shutterstock/fifg

Shutterstock/fifg

Russische staatsmedia zeggen dat propaganda juist góéd is

Iets om over na te denken: Russische staatsmedia zeggen dat propaganda juist góéd is.

In Nederland hoor je heel veel het geluid dat Russische propaganda gevaarlijk is en een onjuist beeld van de realiteit geeft, maar als je Sputnik of RT kijkt, hoor je heel iets anders. Daar zeggen ze juist dat propaganda goed en belangrijk is.

“Ik heb laatst een onderzoek gelezen, waar in een heel duidelijk grafiekje de schadelijke effecten van Russische propaganda in kaart werd gebracht”, zegt mediawetenschapper Bert Bokhoven. “Niet veel later zag ik echter op een Russische staatszender datzelfde grafiekje, maar dan met heel andere cijfers. Daaruit bleek dat het manipuleren van data en beelden juist heel nuttig en goed is. Wie te geloven?”

“Volgens RT kan propaganda heel bruikbaar zijn, en er is geen betere propaganda dan Russische propaganda.” De Russische staatsmedia zijn volgens Bokhoven ook echt gecommitteerd aan het idee dat hun propaganda supergoed is: als je zegt dat die niet goed is, ga je vijftien jaar lang de cel in. “Dát is nog eens opkomen voor je ideeën. Het laat eens te meer zien hoe zeker ze van hun zaak zijn, hoe zeer ze geloven in hun propaganda.”

“Hoe schadelijk propaganda daadwerkelijk is, ligt maar net aan wie je het vraagt”, aldus Bokhoven. “De waarheid zal wel weer in het midden liggen.”

Wanneer is volgens jou de winter echt voorbij?
Zie resultaten


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

gravatar

Ja, kom nog eens langs voor een biertje. Ik zal de Krim voor je jacht een paar dagen vrijhouden van bommen.
En neem wel dat lekkere wijf (en dochters) van je mee.
Kameraad Vlad

gravatar

Ik zie er geen fouten in.
En bedenk: het is een RUS!

Hij bereidt zich voor op asiel in Nederland.
IEDEREEN is immers welkom hier.
Minstens 10 jaar procedure, plus generaal pardon, gegarandeerd.