Jasper Ruhe / Pro Shots NL

Vitesse vanavond met rouwbanden vanwege genocide op Russen in Donetsk en Loegansk

De Eredivisiewedstrijd tussen Vitesse en Sparta Rotterdam wordt vanavond voorafgegaan door een minuut stilte. Ook treedt de thuisclub aan met rouwbanden, zo maakten de Arnhemmers (in Russische handen) vandaag bekend: “Vanavond zijn we met onze gedachten bij de vele onschuldige Russische doden die de afgelopen jaren zijn gevallen in de onafhankelijke staten Donetsk en Loegansk, en het Oekraïense verzet tegen de vredesmissie van afgelopen week.”

De club pareert daarmee de kritiek van eerder op de dag, toen na dagenlange radiostilte een tamelijk slap statement werd gepubliceerd waarin met geen woord over ‘oorlog’ of ‘invasie’ werd gerept. ‘Hopelijk is nu duidelijk dat we deze situatie écht erg vinden en dat we hopen op een vreedzame oplossing, zoals een overgave van Oekraïne’, besluit de club in haar verklaring.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik heb nu begrepen dat supporters een invasie gedaan hebben op het veld en dat de keeper van de tegenstander gebombardeerd is met bier.
De Russische eigenaar heeft kennelijk trouwe volgelingen onder het publiek.

Reageer
gravatar

Ik las ook al dat de baas van Steaua Boekarest, de zakenman Becali, niet langer instaat voor gevaccineerde voetballers omdat er geen toekomst meer in zit.

Reageer