Shutterstock/Shiva Photo

Shutterstock/Shiva Photo

Poetin richt eigen internationaal betalingssysteem op: Truth Swift

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag een eigen internationaal betalingssysteem opgericht, genaamd de Truth Swift. Reden hiervoor is het feit dat een aantal Russische banken de toegang is ontzegd tot het reguliere internationale betalingssysteem Swift.

De nieuwe organisatie voor het verzenden van financiële berichten is volgens Poetin een plek waar voortaan geen ruimte meer is voor ‘politieke discriminatie’. “We willen weer ongestoord iedereen kunnen bereiken met ons geld, en dat kan en mag hier gewoon. Bij Truth Swift staan geen regels op papier. Uitgezonderd van dat ik zelf alles kan beslissen, tegenhouden of verwijderen als mij iets niet aan staat.”

Voor alsnog zijn de eerste uren na de lancering van het systeem nog geen succes. “Of er is momenteel veel te veel belangstelling, of we worden voor de zoveelste keer deze week in ons hemd gezet door buitenlandse hackers”, aldus een woordvoerder van het Kremlin.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toch een beetje vreemd dat Facebook, Twitter en Youtube Trump hebben geweerd.
Waar zouden ze bang voor zijn?
Iedere dag ALLEEN maar schandalen over Trump, en Putin.
Opgevolgd door corona, Oekraïne en de NAVO.