Tongra239 / Shutterstock

Tongra239 / Shutterstock

IPCC: ‘Het goede nieuws is dat jullie dit rapport snel weer zijn vergeten’

Vandaag werd een nieuw klimaatrapport van het IPCC gepresenteerd. In het rapport staan confronterende conclusies over de levensbedreigende gevolgen van klimaatverandering en het steeds kleiner wordende tijdsvak om nog actie te ondernemen. Toch is er ook goed nieuws: “Morgen zijn jullie dit allemaal weer vergeten.”

“Honderden wetenschappers van over de hele wereld hebben geconcludeerd dat we dichterbij ineenstortingen van ecosystemen zijn dan gedacht”, zegt klimaatwetenschapper Bert Bokhoven. “Het zou werkelijk vreselijk zijn als die dieptrieste realisatie bij ons allemaal langer dan een dag zou blijven hangen. Gelukkig heb ik geweldig nieuws.”

Volgens Bokhoven is het heel goed dat het IPCC-rapport bestaat. “Het wijst ons keihard op de feiten van onze acties, maar het is ook weer niet zo dat het nog maanden bij alles wat je doet in je hoofd rondspookt. Dat is precies wat de mensheid nu nodig heeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

S­t­a­r­t w­o­r­k­i­n­g f­r­o­m h­o­m­e! G­r­e­a­t w­o­r­k f­o­r-E­v­er, ­S­t­a­y a­t H­o­m­e M­o­m­s O­R a­n­y­o­n­e n­e­e­d­s­ a­n e­x­t­r­a i­n­c­o­m­e. G­e­t s­t­a­r­t­e­d. Y­o­u o­n­l­y n­e­e­d­ a qwe02 computer a­n­d a reliable c­o­m­p­u­t­e­r c­o­n­n­e­c­t­i­o­n­ s­o d­o­n’t g­e­t l­a­t­e t­r­y…

Read all about it here… rb.gy/u603ti

Reageer