Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Frederic Legrand - COMEO / Shutterstock

Poetin hekelt NAVO-landen die steeds dichterbij komen nu hij Oekraïne is binnengevallen

President Vladimir Poetin hekelt de Navo-landen die steeds dichterbij komen nu hij Oekraïne is binnengevallen. “Deze landen komen opzettelijk dichterbij het ingenomen grondgebied. Dat is een directe provocatie voor de veiligheid van Rusland”, aldus Poetin.

Rusland wijst met name naar Navo-landen als Polen, Slowakije, Hongarije en Roemenië die niet zijn verplaatst sinds de aanval op Oekraïne begon afgelopen donderdag. “Zij nemen onze zorgen over de Russische veiligheid duidelijk niet serieus door zo enorm aanwezig te zijn.”

Ook de rechterhand van Poetin, premier Michail Misjoestin, veroordeelt de actie in de scherpst mogelijke bewoording: “Het Westen staat bekend om zijn genadeloze aanvallen. Dat is nu heel duidelijk te zien. Een geannexeerd land omringen met Navo-landen is olie op het vuur gooien. Rusland heeft lang deze directe aanvallen vanuit de Navo getolereerd, maar er komt een punt dat je moet zeggen: tot hier en niet verder. We zijn als Rusland nu genoodzaakt om actie te ondernemen.”

Poetin is bang dat het niet bij de annexatie van Oekraïne zal blijven: “Als we na deze oorlogsdaad ook nog landen als Wit-Rusland en Moldavië annexeren, worden we geheel omringd door Navo-landen. De gevaren daarvan zijn niet te overzien.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *