NPO

NPO

President Zelensky zegt ook in nieuwste toespraak niets over gasprijs Nederland

‘Zo wordt het wel moeilijk om Oekraïne te blijven steunen’

Met enige regelmaat spreekt president Volodymyr Zelensky het Oekraïense volk toe. Hij gaat in op alle aspecten van de oorlog, maar één thema gaat hij consequent uit de weg: de hogere gasprijs in Nederland. Ook in zijn nieuwste speech zei Zelensky er niets over.

“Dit begint op te vallen”, zegt Telegraaf-journalist Wierd Duk. “De man spreekt verzoenende woorden richting het Russische volk en eert Oekraïners die zijn omgekomen bij de verdediging van hun land, maar een troostrijke opmerking voor Nederlanders die zich zorgen maken over hun energierekening: ho maar.”

Duk denkt dat Zelensky de Nederlandse steun voor Oekraïne als vanzelfsprekend beschouwt. “Maar op deze manier wordt het wel moeilijk om sympathie te blijven voelen. Zoiets moet van twee kanten komen. Als je wilt dat Nederlanders hun profielfoto veranderen in de Oekraïense vlag, dan moet daar op zijn minst erkenning van ons leed tegenover staan.”

Veel Nederlanders hopen dat Zelensky de gasprijs benoemt vóór hij door het Russische leger wordt gearresteerd of erger.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Een carrière in de zorg

“Het beste jaar van mijn leven”

“Ik zette me volledig in.”

Zij ontdekte een liefde voor afstandslopen en begon gretig een op fitness gerichte social media app te gebruiken om haar vorderingen en die van anderen in haar omgeving bij te houden.
“Ik stapte gewoon de voordeur uit en ging hardlopen,” zegt ze. “Het was zo’n prachtig proces, want ik hou ervan beter te worden, mezelf zo ver te brengen als ik kan gaan.”
Het was ook goed voor de ziel.

https://www.frontnieuws.com/verpleegkundige-ik-wil-dat-de-mensen-weten-wat-ik-aan-dit-vaccin-verloren-heb-ik-leef-een-nachtmerrie-het-is-het-niet-waard/

Reageer