Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Kaspars Grinvalds / Shutterstock

Man wordt erg moe van zijn gestreste vrouw die full-time werkt en zich ontfermt over kinderen en huishouden

Gerard heeft het er maar zwaar mee. Als hij ’s avonds thuiskomt van zijn baan als beveiliger in een museum, treft hij zijn vrouw altijd gehaast aan om na een drukke dag als zorgmedewerker de kinderen op tijd van de naschoolse opvang op te halen. “Erg vermoeiend”, zegt Gerard, die direct op de bank neerploft en de TV aanzet. “Even bijkomen hoor.”

“Altijd maar dat gestress hier,” zucht hij, “ze slurpt alle energie uit me.” Op de achtergrond komt vrouw van Gerard thuis met een grote tas boodschappen en hun zoons Sjoerd (8) en Daan (6). Ze pakt snel de boodschappen uit en begint met koken. Terwijl het eten in de oven staat zet ze nog een wasje aan, vouwt de schone was op, en helpt de jongste zoon met zijn werkstuk dat morgen af moet.

Wanneer ze aan Gerard vraagt of hij even vlug de tafel wil dekken slaakt hij een diepe zucht. “Dit moet ik dus elke avond aanhoren. Ik ben gesloopt.” Gerard gaat er even bij liggen: “Als jullie het niet erg vinden trek ik me even terug om tot rust te komen van alle chaos. Roep me maar als het eten op tafel staat.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als alleenstaande vader van twee kinderen, met fulltime baan, en een part time vriendin die niet wil koken, kan ik me zó ergeren aan dit soort berichten. Het is zo rolbevestigend. Ik zou wel eens een vrouw willen treffen die wél kookt. Ik heb me laten vertelllen dat ze bestaan. Maar een date vragen of ze ook zelf kookt is tegenwoordig al sexistisch. Ik kan ze in ieder geval niet vinden. Ik heb de pech dat ik alleen maar vrouwen tref die het hele weekend kinky sex willen. Die vastgebonden onder je smeken of je ook dat andere gaatje wil uitproberen.
Nou ja, dan maar wat eten laten bezorgen in het weekend 😉

Reageer
gravatar

.
Het echt grootste nieuws van vandaag weggelaten door De Speld

Wederom is een urgente boodschap van mij en mijn 83 hoofdambtenaren NIET opgenomen door De Speld!

In het kort:
Voor het dreigende gevaar van de reusachtige storm Eunice is ons zeer geliefde Koninklijk Gezin door onze Held Zijne Majesteit de Koning persoonlijk per regeringsvliegtuig op tijd geëvacueerd naar Griekenland.

Andere media brachten het nieuws volledig, bijvoorbeeld Nieuwspaal. Daar kan de redactie van De Speld een voorbeeld nemen.

Een verontwaardigde
Gravin mr Truus van Hier tot Gunder,
Chef afdeling Koningshuis
RijksVoorliegDienst (RVD)

Reageer