Shutterstock / Kaponia Aliaksei / Flexd Design

Shutterstock / Kaponia Aliaksei / Flexd Design

Nieuwe juice: Wist Oekraïne hier vanaf?

In de nieuwe video van het juicekanaal Life of Jorinde, worden alle inside scoops van haar ‘spionnen’ gedeeld over het Rusland-Oekraïne conflict. “Wist Oekraïne hier vanaf?!”

“Hi lieve spionnen, sinds de laatste video hebben jullie mij weer een hoop juice doorgespeeld. Thanks hiervoor. Weten jullie nog dat Rusland zei dat ze hun troepen zouden terugtrekken? Ik heb van een betrouwbare spion gehoord dat daar nog niets van te zien is. Leugens!”

“Nu is de Russische ambassadeur Aleksander Vasiljevitsj Sjoelgin ons ziek aan het gaslighten door te zeggen dat Nederland de kans verhoogt op een zeer gevaarlijke escalatie. Tegelijkertijd is er een chat gelekt waarin Kasja Ollongren van defensie onderstreept dat NAVO-landen júíst heel eensgezind zijn in de boodschap naar Rusland. En Duitsland dan?, i hear you ask.”

Jorinde slurpt wat iced latte uit haar Starbucks beker. “Weten jullie nog dat Duitsland zo terughoudend reageerde op het al dan niet leveren van wapens aan Oekraïne? Dat is nog steeds zo. Dat heeft natuurlijk te maken met de rol van Duitsland in de Tweede Wereldoorlog. Het leveren van wapens aan andere landen is daarom een stuk minder populair onder de Duitse bevolking.”

“En daar komt dan natuurlijk nog de economie bij kijken. Remember Nord Stream 2? Poetin gebruikt die uiteraard om macht uit te oefenen, en Duitsland is enorm gebaat bij zo’n gaspijpleiding. En dan heb je ook nog een SPD-er aan de macht. Don’t get me started.”

“Anyway: Rusland overweegt erkenning van de Oost-Oekraïense provincies Donetsk en Loehansk. Why, you ask? Bovenal omdat het de mogelijkheid van openlijke wapenleveranties en andere militaire steun oplevert. Like, subscribe en blijf me juicy scoops doorsturen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *