Studio Speld / Shutterstock

Snelle tijden bij het shortlaufen

Het was weliswaar de allereerste editie ooit van het shortlaufen op een Olympische Spelen, de tijden liegen er bepaald niet om. De sneeuwmeesters in Beijing hebben puik werk afgeleverd, gezien het feit dat de rondjes 0.15 ons om de oren vlogen op het snelle kunstsneeuw in China. Zo werden zowel op de 40km als op de 111m sprint olympische records neergezet. 

Na 361 rondjes ging het allereerste shortlaufgoud ooit op de 40km solo naar Noorwegen. De Noor Markus Kalberg zette de meeste tegenstanders op ongeveer 100 rondjes achterstand. Even later ging het goud op de 111m sprint zoals verwacht naar de 28-jarige Jamaicaanse shortlaufer Henry Marley. 

Later deze week staat nog de relay op het programma.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *