NOS

Nederlandse achtervolgingsploegen: ‘Ontzettend zuur dat je zonder training geen goud kan pakken, maar dat is topsport’

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen stelde Nederland ontzettend teleur op de ploegenachtervolging. Beide ploegen zijn erg teleurgesteld, maar geven ook aan te moeten leven met de wetten van de topsport: “Het is ontzettend zuur dat je zonder training geen gouden medaille kan pakken, maar dat is topsport”, zegt een teleurgestelde Patrick Roest.

Ireen Wüst weigert te zeggen dat het oneerlijk is dat je zonder enige trainingsuren in de benen geen kans maakt op het hoogste podium, maar constateert wel dat andere landen voordeel hebben: “Kijk naar landen als Japan en Canada. Dat zijn stuk voor stuk landen waar trainen heel normaal is. Dat zie je ook terug op het ijs. Ze voelen elkaar aan, weten wanneer ze moeten overnemen én ze durven elkaar gewoon duwtjes te geven, dat hebben we in Nederland allemaal niet, dus dan sta je eigenlijk voor de race al 1-0 achter. Leunen op talent is, hoe tegenstrijdig het ook klinkt, dan niet genoeg als je de beste van de wereld wil zijn.”

Wüst krijgt bijval van teamgenote Irene Schouten: “We hebben bij elkaar drie gouden medailles in de ploeg, op alle relevante afstanden. Maar dan nóg leg je het af op futiliteiten als trainen. In de topsport gaat het om details, en helaas af en toe ook een beetje om geluk.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik dacht dat je de ijsmeesters moest omkopen en dat de Nederlanders daar zo bedreven in waren. Nu blijk je ineens weer te moeten trainen.
Zo gaat de lol er voor de gemiddelde schaatsfanaat wel vanaf.
Eén voordeel is wel dat “voetbalhaatster” zich nu koest houdt, want ik ben het woord Ajax in het hele verhaal niet tegengekomen.

Reageer
gravatar

Het is echt vreselijk oneerlijk allemaal. Het schijnt dat als je goud wil winnen op de langste afstanden dat je dan nog harder/meer moet trainen. het moet niet gekker worden. Tijd voor een regelverandering want anders winnen we nooit 14 schaatsgoud op de OS.