Yuliasis / Shutterstock

Yuliasis / Shutterstock

Valentijnsdag: wij verklaren vandaag onze liefde aan de commercie

Veel mensen vinden Valentijnsdag een vervelend feest dat ons is opgedrongen door de commercie. Wij niet. Wij vinden Valentijnsdag een fantastisch feest juist omdat het ons is opgedrongen door de commercie. Wij zijn namelijk verliefd op de commercie en willen die liefde via deze weg duidelijk maken.

We weten dat onze liefde voor de commercie wederzijds is. We hebben je wel door, commercie. We zien je in ieder winkelraam. We zien al je aanbiedingen, al je neonreclames. Wie zien alle onlineadvertenties en alle folders in onze brievenbus. We zie hoe je voor ons feestdagen bedenkt, hoe je met tie-ins komt rond sportevenementen, we zien je product placement in films en series. Zoveel aandacht als we van jou krijgen, commercie, krijgen we van niemand anders. En dat kan maar één ding betekenen: jij bent een beetje verkikkerd op ons, toch, commercie?

Wij willen jou het liefst voor onszelf hebben, commercie, maar dat gaat natuurlijk niet, dat snappen we zelf ook wel. De commercie loopt over van de liefde, en het zou egoïstisch zijn te eisen dat zij al die liefde alleen met ons mag delen. Dan zouden we niet verliefd zijn op de ware commercie maar op een beeld van de commercie dat alleen in ons hoofd bestaat. Juist omdat we zoveel van de commercie houden, mag de commercie van ons zichzelf zijn en haar liefde met veel mensen delen.

Dus ben jij ook verliefd op de commercie? Kijk dan op shop.speld.nl


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik had nog een gesprek met Wilma, maar geen ruzie. Ze is socialist en ze stelt me steeds voor als een gelovige. Zij staat voor ALLE vrouwen, en ze zei dat ik de indruk wek vrouwenhater te zijn. Ze had het weer over die meisjes die hun eigen kots moesten eten in een klooster. Maar ik had haar al wat gerustgesteld, zodat ze niet gaat schreeuwen, met verhalen van een kennis die honderden vrouwen had geneukt. Ik kreeg hierdoor al eerder meer aanzien, dat werkt. Ze had zijn wijsheden niet vergeten waarmee ze me nu onderdrukt. Dit is liefde.

Reageer