Gorodenkoff /  Shutterstock

Gorodenkoff / Shutterstock

Wat kan jij persoonlijk doen om de inflatie tegen te gaan?

De inflatie is hoog en dat is niet goed, want zo wordt het geld minder waard! Wat kan jij er persoonlijk aan doen om de inflatie tegen te gaan? Hier zijn enkele actiepunten die je direct op je to-do-lijstje kunt zetten.

Doe iets aan je economische productie

De simpelste oplossing. Als je ervoor zorgt dat de maatschappelijke geldhoeveelheid toeneemt zonder dat er een hogere productie van het land tegenover staat, zal de vraag naar goederen toenemen en het gemiddeld prijspeil stijgen. Voorkom dit.

Verlaag de rente

Je kan als voor de hand liggende stap de rente verlagen voor de gehele Eurozone. Omdat dat meer een taak voor centrale banken is dan voor individuen, is het aan jou om hoofd van de centrale bank te worden en de rente te verlagen. Moeilijk, maar niet onmogelijk!

Handhaaf prijsstabiliteit bij je familie en vrienden

Een van de manieren waarop de centrale banken inflatie beteugelen is door prijsstabiliteit te handhaven. Doe dit zelf ook, in je eigen omgeving. Geef niet ineens twintig euro cadeau aan je nichtje als je op eerdere verjaardagen altijd vijftien euro gaf.

Zorg dat burgers vertrouwen houden in valuta

Een van de drijvers alsmede een van de gevolgen van inflatie is een verminderd vertrouwen van burgers in de eigen valuta. Als je niet meer in de euro gelooft, wordt die vanzelf minder waard. Voorkom dit gebrek aan vertrouwen! Mocht een buurman beginnen over ‘je geld wegzetten’ in crypto of goud, sla hem dan met je vlakke hand in het gezicht en zeg er ‘tsk’ bij. Hoe harder hoe beter.

Ondanks al deze tips moet je je maar bedenken dat het enige waar je echt alles over te zeggen hebt is hoe je zelf op de inflatie reageert. Een beetje is niet erg, laat haar toe in je hart. Straks wordt het weer deflatie en dan zal je de inflatie missen! Kortom: Een beter systeem begint bij jezelf.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 30000 per week… http://www.pays11 .com

Reageer
gravatar

Ik kan uit respect niet om beide gestudeerde familieleden heen.

Jan en Bas, jullie weten wat dat betekent. Deze flater is in principe erger dan het sturen van pickpics aan mij en mij zus Betsie.

Ik hoop van harte, dat de redactie jullie een nieuwe kans geeft om sterren te veroveren.

Reageer
gravatar

Eindelijk! Er is een geweldige manier om vanuit uw huis online te werken met uw computer en tegelijkertijd geld te verdienen… Alleen basiskennis van internet en een snelle internetverbinding… Verdien maar liefst $ 30000 per week… http://www.pays11 .com