Pro Shots / Erik Pasman

Pijnlijk: deze man was op maarliefst 6 Olympische Spelen actief, maar won nog nooit een medaille

Het begint zo langzamerhand een zeer tragisch fenomeen te worden: onze nationale held Bert Maalderink is dit jaar alweer voor de 6e keer aanwezig bij de Olympische Spelen, maar pakte nog geen enkele keer een medaille.

“Heel zuur”, reageert Maalderink in een interview met NOS-collega Jeroen Stekelenburg. “Je bent toch iedere keer weer vier jaar lang bezig met een zeer intensieve voorbereiding, je leeft er echt naartoe, en dat je dan na zo’n fantastisch toernooi zonder eremetaal naar huis moet, is altijd weer bijzonder pijnlijk.”

Ook de olympische sporters leven massaal mee met Maalderink. ‘Hij is de koning op het onderdeel vlak-na-de-race interview’ klinkt er achter de schermen in Peking. Maar er zijn ook kritische geluiden. Topschaatser Ireen Wüst vindt dat Maalderink eens een keer in de spiegel moet kijken: “Bert houdt zich tussendoor veel te veel bezig met dat voetbal. Hij moet zich gewoon blijven focussen op het schaatsen, en wie weet dat ’ie dan ook een keer in de prijzen valt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Begrijp ook niet dat ik steeds geselecteerd wordt voor de Spelen. Zulke briljante vragen stel ik niet. En schaatsen vind ik geen reet aan. Zo saai. Het is dat Jutta meedoet.

Reageer