Pro Shots - SIPA USA / Studio Speld

Pro Shots - SIPA USA / Studio Speld

Publiek smult van gebruikelijke vechtpartij bij curlingwedstrijd

Amerikanen op de vuist met Rusland

Voor ons blijft het een vreemd fenomeen, maar in een sport als curling is het de normaalste zaak van de wereld: vechtpartijen. Gisteren was het weer raak tijdens de wedstrijd tussen de VS en Rusland. Het publiek smulde ervan. 

De vlam sloeg in de pan toen bij een 1-1 stand de Russen een steen van de VS met wel erg veel kracht het huis uit beukten. Skipper Christopher Plys bedacht zich geen moment, gooide zijn handschoenen aan de kant en stormde op de Russen af. Direct daarna gingen ook de Amerikaanse vegers, aangemoedigd door het gejoel van uitzinnige mensen op de tribune, hun Russische opponenten met hun bezems te lijf. Twee minuten lang vlogen bezems, schoenen en tanden door de lucht. Daarna kwam de arbiter tussenbeiden en ging men weer verder met de wedstrijd alsof er nooit iets was gebeurd. 

De vechtpartij kende geen noemenswaardige slachtoffers, wel werd een van de Russen twee minuten naar de kant gestuurd omdat hij een Amerikaanse opponent met een granieten curlingsteen op het hoofd had geslagen. Dat is niet toegestaan in het curling. De scheidsrechter twijfelde dan ook geen seconde om hem een penalty uit te delen zodat hij even kon afkoelen op de bank.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mijn god wat een financiële rap! Het kapotslaan op een Amerikaans hoofd, gaat ons veel geld kosten. De dader gaat uiteraard bij terugkomst linea directa naar de Goelag Archipel.

Een curlingsteen bevat 19 kilo zeer zeldzame Gran Violet graniet uit Deauville (Frankrijk – red.). Onze Roebel staat op de geldbeurs toch al zeer laag. Dat wordt al gauw enkele maanden aardgas leveren aan West-Europa om een nieuwe steen te bekostigen.

Reageer
gravatar

Helaas heb ik een foutje gemaakt in de vertaling uit het Russisch.

Het woord ‘rap’ moet ‘ramp’ zijn!

Wat moeten mijn EU-collegae wel van mij denken!