WILLIAM LUKE / Shutterstock

WILLIAM LUKE / Shutterstock

Demonstratie Museumplein fanatieke voorstanders coronapas neergeslagen

Bij een demonstratie voor de coronapas heeft de politie vandaag hard opgetreden. Het begon nog gemoedelijk met een paar honderd mensen die leuzen op borden hadden als ‘meer beperkingen’, ‘minder grondrechten’ en ‘minder privacy’. Al snel sloeg de sfeer om en greep de ME in. 

Nu het draagvlak voor de coronapas wegebt voelen de fanatieke voorstanders zich steeds meer in het nauw gedreven. Het gaat om mensen die de coronapas permanent willen door het te verankeren in de grondwet. Ze zien het als belangrijke stap om Nederland richting een Chinees model te krijgen. Demonstrant Ferry (41): “Totaal onverantwoord om mensen zomaar deze vorm van vrijheid terug te geven. Er is toch niet voor niets een wet voor gemaakt?”

De verzamelde menigte ging de politie steeds meer uitlokken om in te grijpen. Ze gooien met stenen en scanderen: "Meer dictatuur, sla ons neer!" Uiteindelijk gaat de ME in op de uitnodiging en is binnen een half uur het plein leeggeveegd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jochem, leuk bedacht, maar je slaat door met de foto en in de tweede zin van de laatste alinea.

Dat verdacht maken van goedwillende personen roept bij mij de vraag op of jij lid bent van ComplotWaarheid en/of het Forum tegen Democratie.

Jochem, ik mag als onpartijdige commentator natuurlijk geen politiek oordeel vellen. Daarom kan ik jou niet waarderen met sterren.

Reageer
gravatar

Beste Willem, wij van Forum tegen Democratie vinden ook dat elke Nederlander het recht en de vrijheid heeft om anderen te besmetten.

Ik heb een goed idee om verstandige ondernemers ‘t controleren makkelijker te maken: een speciale QRcode voor weigeraars van alle soorten vaccins, die zoals je weet catastrofaal zijn voor het lichaamseigen weerstandsvermogen.
Wat zeg je daarvan?