Pro Shots / Pim Ras

Pro Shots / Pim Ras

Overmars: ‘Ik was me er niet van bewust dat directeur een machtspositie heeft’

Marc Overmars begrijpt inmiddels dat het ongepast was om grensoverschrijdende berichten naar vrouwelijke medewerkers van Ajax te sturen. Tot nu toe was de directeur voetbalzaken zich er niet van bewust dat een directeur een machtspositie heeft.

“Je staat daar niet zo bij stil. Leraar-leerling, trainer-speler, manager-stagiair. Dat zijn duidelijke machtsverhoudingen. In zo’n situatie had ik nooit zoiets gedaan”, legt Overmars uit. “Maar dat je als lid van de directie óók een machtspositie hebt binnen een organisatie, dat heb ik me nooit gerealiseerd. Nu wel. Het is een pijnlijke les.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ik bij die club zou werken, zou ik ook flink tegen ballen hebben geschopt. Tegen ballen van de directie, alsmede tegen de ballen van spelers. En natuurlijk de ballen van ander personeel, dat vrouwen naroept en nafluit, met name van ballenjongens.