NOS

NOS

Gaat China te ver met privacyschending? Ze houden precies alle tijden van de schaatsers bij

De Olympische Spelen zijn pas een dag bezig, maar organisator China ligt nu al onder vuur. Het land blijkt nauwgezet alle tijden van alle schaatsen bij te houden. Een grove schending van de privacy, stellen mensenrechtenorganisaties en privacywaakhonden.

“Zoiets kan echt alleen maar in China”, zegt Aleid Wolfsen van de Autoriteit Persoonsgegevens. “We hebben signalen opgevangen dat ze tot op de honderdsten van seconden precies bijhouden waar de schaatsers zich bevinden, waaronder ook Nederlanders. Zoiets is in Nederland gewoon niet voor te stellen.”

Irene Schouten is een van de gedupeerden. “Ik was me er totaal niet van bewust dat die engerds hier mij op de voet volgen. Ze schijnen hier zelfs allemaal camera’s opgehangen te hebben en ze weten exact waar ik op welk moment was. Dat hoor ik allemaal achteraf pas, ik voel me echt genaaid.”

Overigens zijn het niet alleen schaatsers die de dupe zijn geworden van de dubieuze praktijken van de Chinese autoriteiten. Welingevoerde bronnen zeggen dat ze ook tot op de centimeter bijhouden hoe ver schansspringers door hun luchtruim vliegen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Erno, de tweede zin in jouw oorspronkelijk bericht is in orde. Niks aan op te merken. “Hulp…” wil graag werkwoorden in de verleden tijd in de tegenwoordig tijd lezen. Dat is alles.

Maar ‘kop van de (wieler)wedstrijd’ schrijft men in het Frans als ‘tête de la course’ met een dakje dus.

gravatar

Alle genoemde feiten berusten weliswaar op de waarheid, maar bedenk wel dat alle Chinese inwoners daarvoor vrijwillig hebben gekozen door massaal op alleenheerser Xi Jinping te stemmen. Behalve de Oeigoeren, maar die mogen natuurlijk voor straf niets meer kiezen.

Reageer
gravatar

Meneer Steeds, daar ben ik het mee eens, maar het is wel zo dat mensen die vrijwillig naar China zijn gereisd, zich aan ‘s lands normen en waarden moeten aanpassen, anders hadden ze maar thuis moeten blijven.

gravatar

★★★★★

Lieve Betsie en Heer Steeds, Ik vind dat plaatsen alwaar de internationale Olympisch Spelen worden gespeeld, dienen te vallen onder internationale normen en waarden.

Ook Jaap van de Venis gaat uit van mijn stelling Daarom prijs ik zijn terechte kritiek. Ik kan geen gouden medaille uitdelen, maar wel vijf sterren.