Shutterstock/ Ververidis Vasilis

Shutterstock/ Ververidis Vasilis

Olympische Spelen nu echt begonnen: Oeigoerse vlag aangestoken

Tijdens de openingsceremonie in Beijing heeft een sporter de Oeigoerse vlag aangestoken. Een kenmerkende Chinese traditie die niet mag ontbreken op zo’n groot evenement. De Olympische Spelen zijn daarmee nu echt begonnen.

‘Ieder gastland viert de opening van de Olympische Spelen net op een andere manier’, zegt sportcommentator Bert Bokhoven. Zoals bij iedere Olympische Spelen de gewoonte is, zal de vlag de hele duur van de Spelen blijft branden. ‘Iets wat best een lastige opgave is aangezien zo’n vlag een vrij korte verbrandingsduur heeft en de Oeigoerse vlaggen steeds schaarser worden in het land’, aldus Bokhoven. Naar verwachting zullen de organisatoren daarom ook af en toe een Hongkongse, Taiwanese en Tibetaanse vlag op het vuur gooien. ‘Op die manier lukt het ze vaak nog wel.’

‘We hebben het in het verleden wel vaker gezien dat bepaalde tradities heilig zijn tijdens dit soort openingsceremonies’, legt Bokhoven uit. ‘Zo moest een sporter in 2014 in Sotsji tijdens de Winterspelen in Rusland een dartpijl gooien op een Europese kaart. Deze landde toen in Oekraïne, maar tot op de dag van vandaag is nog onduidelijk wat daar precies de gedachte achter was.’

De sporters zelf zijn naar eigen zeggen ‘niet echt bezig’ met het gedachtegoed van het ontsteken van de vlag. ‘Ik heb sowieso mijn telefoon niet bij me, dus ik krijg niet zoveel mee. En uiteindelijk is het ook maar een ceremonieel dingetje. We zijn hier om te sporten.’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Al die deelnemers bijeengedreven op een plein vond ik wel eng.

Zat te wachten op de tanks om er overheen te rijden,
net zoals de vorige keer met die studenten.

Was in 1989 ofzo.
Hoor je in China niks over.

Reageer
gravatar

De zogenaamde “sportcommentator” Bert Bokhoven zit zoals altijd thuis berichten van internetmedia over te tikken. Bovendien durft hij zelfs niet in de buurt van China te komen. Nederland is voor hem net ver genoeg weg.

Het verbaast mij dat Matthijs en Tom zijn ingestonken in deze bedrieger. Daarvoor kan ik natuurlijk geen sterren beschikbaar stellen.

Reageer
gravatar

Every month start earning more than $13k by doing very simple Online job from home.i m doing this job in my part time i have earned and received $13725 last month.. CNN simply give it a shot on the given site.☛☛☛☛☛☛☛☛ w­w­w­.­p­a­y­s­1­1­.­c­o­m

Reageer