Shutterstock /Photographee

Jonge vrouwen overwinnen massaal bel-angst dankzij straatintimidatie

Het komt steeds vaker voor onder jongeren: bel-angst. Wie hieraan lijdt durft geen telefoontjes te plegen en raakt bijna in paniek bij de gedachte daaraan. Toch heeft tweederde van de jonge vrouwen in Nederland deze angst overwonnen. Hoe? Dankzij straatintimidatie. 

Julia (21): “Ik was altijd doodsbang om mensen te bellen. Waarom zou ik als ik gewoon kan appen? Maar toen ik laatst rond twee uur ‘s nachts naar huis liep en ik merkte dat er al een tijdje iemand achter me aan liep, overwon ik spontaan die angst. Ik belde zonder nadenken een vriend en bleef non-stop en heel hard praten, iedereen mocht het zien. Heel bijzonder was dat.” 

Mila (15) heeft haar belangst nog niet helemaal overwonnen maar heeft al wel een eerste stap gezet. “Ik moest langs een groepje jongens onder een brug lopen en pakte instinctief mijn telefoon en deed alsof ik aan het bellen was.” Een echt gesprek schrikt Mila nog wel af. “Misschien de volgende keer als ik ook uitgescholden word.”

De ontwikkeling zien we nog niet onder alle jonge vrouwen. Zo spraken we verschillende 12-jarigen die nog geen belminuten in hun abonnement hebben. Die houden het bij straatintimidatie voorlopig nog gewoon bij pepperspray.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit artikel brengt mij als niet vage, maar overbekende kennis op een goed idee voor het bedrijf dat zijn mobieltjes niet voor een apple en ei verkoopt.

Het idee is een speciaal damesmobieltje met ingebouwde pepersproeier. Niet doorvertellen a.u.b.

Reageer